Home scheider Contact  

Reserveer nu je Vespa's of je fietsen en geniet van de "Goed weer"-garantie!

+32 497 59 37 56

reserveercadeaubon
dagroutes Voormiddagroutes Namiddagroutes Routes op maat sfeer
Route door het Maasland naar Maastricht 94 KM

Een dagroute die vertrekt vanuit Maaseik en je doorheen de pittoreske Belgische Maasdorpen voert!

Via Heppeneert rij je langs de boorden van de Maas naar Elen, langs de gerestaureerde molen De Hoop naar het oude gedeelte van Rotem, waar je Kasteel Ommersteyn met zijn brede grachten passeert. Slechts een honderdtal meters rij je langs de Rijksweg op. Daarna kom je in Oud-Dilsen, waar je de Oude-Maasarm ontdekt, alsook het gehucht Boyen op weg naar Stokkem. Passeer het gezellige centrum richting Meeswijk en he't lieflijke Leut. Langs de kanaalboord in Vucht, Kotem en Boorsem rij je verder via Neerharen naar Rekem, dat enkele jaren geleden uitgeroepen werd tot Mooiste Dorp van Vlaanderen. Dit is niet zonder reden, zoals je zelf zal ontdekken! Geniet van het sfeervolle "Onder de Linden" op het pleintje in Oud-Rekem om iets te drinken of eten!

Via het natuurgebied Hochter Beemd rij je naar de boord van de Maas in Smeermaas (Lanaken) waar je de 'kleine' grens met Nederland passeert. Enkele kilometers verder kom je Maastricht binnen waar je wat kan kuieren of ontspannen op een van de vele terrassen op 't Vrijthof.

De terugweg leidt je langs de Nederlandse kerkdorpen, proef van het gevoel van de Amstel Gold Race, zoals de beklimming van de Slingerberg, en neem dan even de tijd om te relaxen in 't Kasteel van Elsloo. Een echte aanrader!

Oud-Rekem Kasteel van Elsloo
Oud-Rekem Maastricht

Terug naar overzicht dagroutes