Home scheider Contact  

Reserveer nu je Vespa's of je fietsen en geniet van de "Goed weer"-garantie!

+32 497 59 37 56

reserveercadeaubon
dagroutes Voormiddagroutes Namiddagroutes Routes op maat sfeer
Picknickroute (Oost west thuis best) 88 KM

De Oost West,Thuis Best Route is een verrassende tocht door idyllische kerkdorpen in de Belgische Kempen.  Bij het vertrek in Maaseik kom je eerst  via wijk Egelsberg  en Gremelslo aan in Voorshoven. Langs het kanaal komen we in Tongerlo. Hier heb je een fijne gelegenheid voor een pauze in ’t Sjasse (Dorpsstraat 31).

Al snel rij je het kanaal over en kom je  in de groene natuur van Opitter, de gemeente van de bekende brouwerij en van Kim Clijsters.  De route brengt je in de buurt van “de Pollismolen”, met een eet-en drankgelegenheid in een prachtige omgeving!

De landelijke omgeving die je daarna inrijdt, voert je in een ontspannen sfeer naar het  bruisende stadje Bree met zijn talrijke terrasjes op ’t Vrijthof en zijn niet te versmaden ijs van de Potter in de buurt. De tocht gaat verder via Beek, het kanaal terug over, richting Molenbeersel. Onderweg kan je pauzeren bij De Luysmolen (Luysenweg 2), dit is een historische molensite en echt een aanrader!

Op weg naar Ittervoort  passeren we ijssalon ’t Stampertje, voor de liefhebbers. Dan rijden we vervolgens naar het alom bekende witte stadje, Thorn . Hier heb je volop mogelijkheden om te genieten van een terrasje. Je keert terug naar Maaseik via de uitgestrekte velden van Kessenich met prachtige vergezichten op de Maas.

Een culinaire en vooral een volop ‘natuur’ aanbeveling.

Maaseik kempen
Pollismolen De Warre

Terug naar overzicht dagroutes